KÉPGALÉRIA

 
LÉGPÁRNÁS FÓLIA

   A légpárnás fóliát kissűrűségű polietilén fóliából vákuumformázással és az azt követő kasírozással állítják elő. A légpárnás fólia két vagy három rétegből áll, melyen szabályos rendben henger alakú cellák sorakoznak, az alapfóliára kasírozott zárófóliából, valamint a háromrétegű légpárnás fólia esetén a vákuumformázott alapfólia másik oldalára kasírozott védőfóliából. A kasírozott védőfólia lehet metalizált fólia is, amely esetében hőszigetelésre és hőtükrözésre alkalmas terméket kapunk.

A légpárnás fólia tulajdonságai:

   A többi párnázó anyaggal szemben a légpárnás fóliának számos előnye van: fiziológiailag ártalmatlan, vegyszerekkel szemben ellenálló, hőmérséklet változásra nem érzékeny
(-40 °C - +60 °C), igen jó párnázó hatású, jó hőszigetelő, hajlékony, jól hegeszthető, tehát konfekcionálható, páraáteresztő és légáteresztő képessége minimális, ismételten felhasználható, natúr, színes, UV stabilizált és antisztatikus kivitelben is gyártható, teljes egészében reciklálható.

A légpárnás fólia felhasználási területei:

A termék legfontosabb felhasználási területe a csomagolóipar. A faiparban kárpitozott ülőgarnitúrák, bútorelemek, épület-faszerkezetek és nyílászárók csomagolására használják. Üveg- és porcelániparban a törékeny áruk párnázó burkolatának kialakítására valamint bélelő anyagként alkalmazzák. Gépipari termékeknél nehéz, nagy terjedelmű gépek, gépegységek részeinek burkolására, nyomásmentesítésére, csomagolására használják. Elektrotechnikai cikkek (TV, világítótestek, elektromos mérők, villamos gyógyászati készülékek, stb.) csomagolására is felhasználják. A finommechanikai, optikai termékek (órák, optikai testek, fotófelszerelések) védő csomagolásaként is kiváló. Jó hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően háromrétegű UV stabilizált kivitelben terjed a felhasználása a kertészetben is. Üvegházak, fóliás létesítmények függőleges külső és belső felületére rögzítve csökkenti a kritikus éjszakai és téli időszakban a belső légtér lehűlését.

A fűtött termesztő házakban a takarás nagy előnye, hogy a megfelelő hőmérséklet eléréséhez kevesebb tüzelőanyag szükséges. A fűtés nélküli hajtatás esetén, a tavaszi palántaültetés időpontja korábbra hozható, ősszel pedig a termesztési idény jelentős mértékben növelhető. A fóliatakarás hatására a belső léghőmérséklet időjárástól és napszaktól függően 2-3 Celsius-al magasabb. Szintén jó hőszigetelő tulajdonságából adódóan egyre szélesebb körben használják fel épületek tetőszigeteléséhez és medencék takarásához. Érzékeny gyümölcsök és zöldségek szállításánál jól alkalmazható rekeszbélelő anyagként. Élelmiszeriparban elsősorban csokoládés díszdobozok bélelésére, valamint csokoládé figurák export csomagolásához alkalmazzák.

CERTA NOVA
munkahelyi egészségvédelem
és biztonság irányítási rendszer
CERTA NOVA
minőségirányítási
tanúsítvány
CERTA NOVA - HACCP
élelmiszer-biztonsági
rendszer
CERTA NOVA
környezetközpontú
irányítási rendszer